Sound check....1 2 3..

Saturday, January 9, 2016

Open Order Dadih Goyang by auji

Assalamualaikum.

TEMPAHAN dadih goyang by Auji dibuka..

tempahan untuk majlis-majlis kecil atau besar seperti

1. sambutan hari lahir
2. kenduri doa selamat
3. jamuan makan

dan yang bersesuaian dengan majlis KAMI AKAN BUAT...

Antara perisa yang anda boleh pilih:
- Apple
- Strawbery
- Manggo
- Chocolate
- Jagung
- Keladi
- Honeydew
- Bandung

anda yang tentukan berapa bekas..KAMI PASTI BUAT.
whatssap 0134067386 atau 0137465464




Tuesday, April 16, 2013

Jauh~~~

Bismilllahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...

hari ni fiqa rindu mak ayah...

Rindu......rindu serindu rindunya....
bkn rindu mak ayah je...
adik2 yg degil2 tu pon fiqa rindu.....

daus, syafiq dgn dak gemok tu....
lau dah dduk sama, 
fiqa jadi org yg tolg gelak gn pangai diowg yg asyik laa buat lawak..
lagi.....................


budak ni la..ha budak ni yg aku rindu...
ai kau syafiq...
lau akk jumpe kau..
mmg gelak je la kje aku...

tapi kalau yg ni pon.............


daus ni...muka nk manis je...skali loya buruk...nk je akk taaanngggg muke kau dik...
(tapi die lee paling manje...^^ dah la nama daus...nma kau je dah sama dengn nama.........haa okay dah2...trlebih ni..)  *jap2...ni gamba kat toilet ea??erm lupe*

ape2 pon...
rindu nk balik..
tp nti la balik...
tggu setel sume kje kat cni..

nway mcm biasa..
setiap post yg fiqa buat msti ade motif..
sbb fiqa xnk smpaikan bnde yg sia2..
insyaAllah..

ingat...adik beradik darah daging kte...
even kte gaduh, x peduli langsung, tp lau trjadi pape yg x baik (bkn nk mintak laa..ni cth je yunk..)
msti sikit pon akan rsau jgk....

fiqa xde adik ppwn..sume adik laki..
rapat gn adik laki ni mne la same gn adik ppwn...
kan...kan..??
insyaAllah hub fiqa gn adik beradik baik...
fiqa syg semua sme je yunk....
tp syg mak ayah pling up la....101%...


1. syg mak ayah
2. adik beradik
3. bakal teman sehidup semati kte....ble da kawen..suami la nmenye....

I Love U aLL sO mUch.......!!

* slmat pengantin baru Ella....doakan fiqa lak dgn calon fiqa dipercepatkan...amin..*


Sunday, March 31, 2013

Syg Emak......




Di sebuah restoran mahal..



♥ Gadis bertudung makan guna tangan kerana ikut sunnah Rasulullah s.a.w. bukan kerana dia

 gadis kampung.

♥ Gadis bertudung makan sampai licin kerana dia tak ikut nafsu untuk membazir, bukan 

kerana dia tidak malu.

♥ Gadis bertudung makan sampai menjilat jari kerana ikut sunnah Rasulullah s.a.w, bukan

 kerana dia pengotor.

p/s : Rasulullah saw. bersabda yg bermaksud :

 “Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya ia telah mencintaiku, dan sesiapa 

yang mencintaiku, nescaya ia bersama-samaku di dalam syurga... (Riwayat Anas ra.)


sedikit pengisian fiqa samapaikan pada sume yg bce blog ni la...
tu bru starting...
tgk la tjuk post nk ckp psl ape kn....

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...

31/3/13

cantek kn nombor??
bgus...!!

hari ni besday ibu tersaaaaayyaaaannggg.......
(tu  xckup panjang...maleh la nk taip pnjang2 oii oiii)

anak2......jgn ingt besday makwe pakwe je....
besday mak ke laut...
ingt x penah..apetah lgi nk wish....
aiii x elok tu...
tak mo tak mo....^_^

moga2 mak fiqa sht....
dipermudahkan segala urusan di dunia yg sementara ni...
di rahmati oleh Allah...
mempunyai anak2 yg sentiasa doakan mak...

insyaAllah...

aminn ya rabb.....



ni gambo lame......mtkmf sgt....da lme x amik gamba bdue gn makk..mak ni pemalu pandang kmera oii.. mcm retis dah....

As salam......
syg mak ketat2 krna Allah....

Saturday, March 16, 2013

SaHabAt


Kau ada dikala ku suka

Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku




Assalamualaikum..........
bismillah...( Dengan nama Allah..)

ok...tau kan lirik lagu kat atas... ^^
lagu najwa latif, sahabat....

hari ni...saya nk cerita, saya ade sahabat 
yg katenye mcm najwa ltif..
sy rase sahabat ni satu dlam dunia...
pangai die..cara die..kelam kabut die..pelupa die..aisshh....
tak tau la lau ade org lain macam die...ehehe..



si gemuk muncit tdung oren ni tak lame lagi jadi kurus...hahaha...
tgk la lau tak cye...^^ tgguuuuu....~~
gamba sy tu bkn la nk jadi duta air tin tu..aisshhh...tp
tgk tang jari manis..ade ape tu?? (tu la motifnye...^^)


okay...smlm terbaca jgk post sahabat sy dekat facebook....




haaa....btol x???
biasa la kan..lau dengan kawan2 kita bgurau je..tp tibe2 ade yg terasa...
maaf la lau fiqa pon ade mcm tu...^^

moga semua sahabat2 sentiasa perbaiki diri...
insyaallah...
fiqa pon mcm tu jgk...
wallahualam...

Thursday, February 14, 2013

A. D. I. L

Alhamdulillah..syukur nikmat kepada Allah yg Maha Esa...

fiqa bersyukur sgt2...fiqa ade pengalaman hidup yg dulu..yg sakit..pedih..dah bertukar gembira..bahagia..walaupun dirahsiakan.....

dulu....
fiqa ramai kawan...
kawan die...kawan fiqa jgk...
tapi sekarang..hnye sbb die..fiqa jadi huru hara dengan kawan...sjujurnya
mmg fiqa salahkan manusia tersebut..
Subhanallah..sakit sgt..
fiqa hilang kawan2...
kalau tgk gambar-gambar kawan..rasa nk sgt jumpe..peluk rindu..
tp..tak diizinkan Allah...
terganggu disebabkn ade kaiatan dengan manusia yg dah jadi "arwah" dalam hidup fiqa..

die ade lgi kat dunia...
tapi dah lame mati dalam hidup fiqa..sbb tu fiqa ckp die dah "arwah"
mungkin bg die dan kawan2..fiqa yg salah..

tpi hakikatnya kawan2 tak nmpak salah die dimana..
dan akhirnya fiqa yg dipersalahkan...

kawan...
bialah beribu..
tpi bile kawan makan kawan...
susah jgk kan..ermm...

Alhamdulillah...
fiqa dapat yg lebih berkali2 lebih baik dari die...
walaupun dulu die pnah ckp 

yang fiqa takkan jumpe org yang lebih baik dan boleh syg mcmne die syg kat fiqa

tapi tu sume rubbish..
fiqa dapat jauh berkali ganda.

Allah tu tahu mana yg baik..
mna yg tidak...

walaupun tak sealim mne..tak sewarak mne..tapi hati budi..subhanallah...

psn ustaz azhar : nak cari calon suami toksah yg berserban, berjubah..cukup dengan soalat lima waktu..hati baik..(haaa lebih kurang la maksudnya wlpun ayt tak sama//ponnn bolehhh)

wallahualam....
Assalamualaikum....

Tuesday, December 4, 2012

Assalamualaikum.....
Alhamdulillah..
i'm back...!!!!

ya Allah lame dah tggalkan dunia blog ni sejak g praktikal....
hari ni...4 disember 2012 cuba tgk baik blog ni...
niat asal nk delete post lame2 yang tak bpe nk bkenan..
ok...

taip fiqasaje.blogspot.com
g sign in... (xbleh msuk)
owh..k...sign lagi....(pon xbleh)
sign in lg...aishhhh mmg xbleh la...
lupe dah email gn psword ni.....

10 min kmudian.....

ok...siap dah...yayyy bleh on..Alhamdulillah....
ingt nk delete ape2 yang tak patut..
try tekan OLDER POST..(eh xbleh)

^_^ upe2nye dah delete la sblum g praktikal...
moga blog ni jadi satu tempat utk prkara yang baik...
utk hari ni x nk citer lebih2....nk gtau yang.........

1. hidup ni penuh dugaan..caci maki manusia...fitnah memfitnah...ape2 pon berbalik pada hati..
kuat atau x nk harungi...

2. apabila kawan lupe kawan.......

nty insyaAllah ade mase..kte crita hal ni..utk perkongsian bsame...
wallahualam....


Tuesday, June 5, 2012

utk yg pertama dan selamanya..sy nak ucap..rase syukur pada Allah yang satu...
Alhamdulillah hari ni masih bernyawa di dunia pinjaman yg allah bg pada kita ni..
assalamualaikum..

sekejap je kan..dah abis sem6..nk masuk sem7..g praktikal..
sekejap je kan..sepanjg 6sem ni..mcm2 berlaku..suka yg pasti..sedih lagi la pasti..
sekejap je kan dlm mnuju 6sem ni..sy hilng teman saya...
teman 3tahun sy...

masih tersimpankah die utkku jika niat ku lebih mengutamakn cinta pada Allah??
wallahualam..tapi hati masih tidak terusik sikit pun..
Ya Allah..permudahkanlah urusannya,....
permudhkanlah urusanku..
beri lah pada kami tanda kasih syg MU pada kami..hanya pada MU ku berdoa...

amin ya rabb..

ok..lupekan tu jap..
hari tu baru jumpe mak..la tak jumpe mak..perasaan gembira Allah yg tahu..
jumpe dekat umah makngah..kat serdang....
jumpe sepupu2 ku..jumpe syakirah..adik2 die..nazhan yg bijak...abg ayep n sume lah..rindu kat sume..
nty sebelum g praktikal..kita kua same2 ye sepupu2 ku...




nakal...!!! bijak...!!!


pandai bgaye die...


 dak mok..(adik ku syg..)


 abg ayep...

insyaAllah jumpe lagi...
^_^

Tuesday, February 28, 2012

senyum tak semestinya gembira...

Bismillahirrahmanirrahim...

erm xnk cakap byk..........




 sy suka ni....




thnxs.....
speechless sy...
ok...enough...
jaga diri masing2...
insyaAllah...

wasssalam....

Tuesday, February 21, 2012

Thnxs....

Assalamualaikum..
setelah dua tahun tak makan same2..
tak bkumpul same2..
hari ni kami plan nak makan same2..
2 thun dulu sambut bsday sy..
hari ni kami same2 g makan..
GENG SAMSIAH...

Zaini, Aman, Fiqa..
thnxs kuntum sbb blnja aku...
aku tak mintak tapi kau yg nk bayar..
nway thnxs..
sahabat selamanya...
ukhwah sepanjang masa...

hadiah sahabat 2 thun lepas..tp skrg gelang masing2 dah putus..
tp tak bermakne ukhwah yg ade pn putus..
insyaAllah..

Wassalam...

Monday, February 20, 2012

pelik ke???

Bismillahirrahmanirrahim...

nak update cikit pasal "PERUBAHAN"
erm...ok la starting gn artis dulu k??
skrg ni rmai artis yg asalnya tak bertudung..tp dah bertudung..
ya Allah..Alhamdulillah.."PERUBAHAN" yg sgt...........erm mampu tersenyum dgn perubahan mreka..

cth...



azizah arifin


diana amir

 farah AF

 Raja Farah

 Siti norDiana

 teh shuhada..ni pun baru je...

 irma hasmie..good..sgt cantik...

n paling latest..hijrah ANA RAFFALI...cantik..

see that..cantik kan lau bertudung...
Alhamdulillah..ramai lagi..tp x tersenarai lak sekarang..
cari sendiri k..

btw..
bertudung la..

ermm..untuk yg sedang berjinak2 nak pakai stokin..
pakai handsock..
pakai inner tudung (bg tdung yg jarang)
pakai selendang yg besar tu kan..
pakai tdung bidang besar..
pakai tdung lebih paras dada anda..

Alhamdulillah..teruskan..
xsemestinya..
org yg pakai tdung bidang besar..tak boleh pkai selendang..cari la yg bersesuaian..
sy pun gtu jgk..

n yg tak berstokin tu..xpe..
slow2..
cuma susah nak phmkan bg org yg xpnh tgk wanita berstokin n then jd pelik bila nampak 
mereka berstokin..
mcm sy jgk la..
org disekeliling pandang pelik..
n mungkin bg diowg mcm aneh kan..
tp kita dah terbiasa..

cth ayat yg pnh sy dga bila sy berstokin..

" mak ai...kau ni..siap pakai stokin bagai.."
"asal ni...stokin2 ni???"
" alaa mlm2 pun nak g kdai makan pn nk pkai stokin..org bkn nk tgk kaki pn..aduh.."

erm gini la..sy pun tersentap gak bila dga,..tp nak buat mcmne kan..kita buat gn hati..
bukan buat ikut suka2..
diamakn jela..
kdg2 rasa sedih pun ade..but.....diamkan n snyum..
kdg2 bg alasan..
"nak jaga kulit kaki..kang hitam plak..hahahah"

ni untuk org yg mls nk jelaskan knp kita pkai stokin..bkn mls la..
tp tak pasti... nk susun ayat takut terasa dan sebagainya..
lambat laun thu gak tu...

yang penting rakan2...
niat kita kerana Allah..
ok??
insyaAllah.....(^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...